Behangwerkzaamheden

Thissenonderhoud verzorgt ook behangwerkzaamheden!

Voorbeelden (foto’s) hiervan, kunt u bekijken in mijn Portfolio.

Het behangen van wanden is weer helemaal terug aan het komen.
De mogelijkheden zijn dan ook “eindeloos”.
Uw nieuwe behang bepaalt mede de uitstraling van de kamer !

Welke soorten zijn er allemaal ?

Papierbehang, Vinylbehang op vlies, Vliesbehang.

en/of desinfecteerbaarheid, e.d.
Papierbehang

Papierbehang is een veelgebruikte behangsoort. Dit komt mede doordat het een goedkopere soort behang is. Zoals de naam al zegt, is het behang gemaakt van papier. In de meeste gevallen bestaat het papierbehang uit zowel een bovenlaag als een onderlaag.

Vinylbehang op vlies

Vinylbehang is een behangsoort waarvan de toplaag of het gehele behang uit vinyl (kunststof) bestaat. Wanneer alleen de toplaag uit vinyl bestaat, dan is de onderlaag van een ander materiaal gemaakt. Hier zijn vaak veel verschillen in te vinden. Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van een onderlaag van papier, maar ook linnen of vlies kan als onderlaag worden gebruikt. Het uiteindelijke vinylbehang heeft een gladde bovenlaag en kan bovendien wel tegen wat spatjes water. Zoals je misschien wel begrijpt, is vinylbehang, dan ook zeker geschikt, om te gebruiken in de keuken of de badkamer. Mocht er een spatje op komen, dan is dit geen probleem, want vinylbehang droogt goed. Het is overigens ook eenvoudig schoon te maken.

Vliesbehang

Tegenwoordig is vliesbehang het alternatief voor klassiek papieren behang. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt als onderlaag voor verf of ander behang. De stof van vliesbehang is licht en toch erg stevig. Vooral bij verbouwers en schilders is vliesbehang erg geliefd. Een andere naam voor vliesbehang is snel behang. Deze naam heeft vliesbehang te danken, aan het feit dat het op een muur kan worden aangebracht, zonder het in te lijmen en zonder wachttijd. Het is behang met een toplaag van papier of vinyl. De onderlaag van vliesbehang is van vlies gemaakt. Op vliesbehang kan, wanneer je dat graag wilt, een andere vorm van wandbedekking worden aangebracht, zoals het al eerder genoemde behang of verf.

Vliesbehang is enorm geschikt voor probleemmuren. Je kunt haarscheuren bedekken met het vliesbehang, zonder dat vervolgens het hele behang gaat vervormen.

Bij een mogelijke opdracht !

Neem ik eerst contact met u op, om de werkzaamheden te komen beoordelen en het geheel in te meten.

Ook luisteren wij goed, welke wensen u specifiek aan de opdracht heeft, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Als we alles doorgesproken hebben, maken wij een op maat gemaakte offerte, die u netjes op een later tijdstip in een persoonlijk gesprek nogmaals uitgelegd krijgt.
Vooraf aan de werkzaamheden, wordt er zorg besteed aan de werkomgeving door spullen af te dekken, aan de kant de zetten of te verwijderen als deze bevestigd zijn.