Stucwerkzaamheden

Thissenonderhoud verzorgt ook stucwerkzaamheden!

Voorbeelden (foto’s) hiervan, kunt u bekijken in mijn Portfolio.

Daarbij kunt u denken aan:

  • Behang klaar pleisterwerk wanden en/of plafonds
  • Saus klaar pleisterwerk wanden en/of plafonds
  • Raapwerk wanden
  • Spachtelputz wanden
  • Structuurverf wanden (kwartscoat)

Voorbehandeling

Voorafgaand aan pleister- en raapwerk, heeft een wand of plafond een voorbehandeling nodig met de juiste lijm. Dit voorlijmen zorgt voor de juiste hechting van de pleister- en raap laag. Ook zorgt het voor een gelijkmatige zuiging van de ondergrond. Voor het doorslaan van bijvoorbeeld roet, bestaan er speciale lijmen.
Als de juiste lijm is aangebracht, kunnen de hoekbeschermers en stuc tops geplaatst worden. Dit zijn metalen profielen, om de uitwendige hoeken mooi recht te maken.
Tegenwoordig gebruiken we veel witte profielen, omdat deze niet doorschijnen bij glad pleisterwerk. Als laatste is het plakken van krimp band belangrijk om scheuren op naden te voorkomen.

Behang klaar en saus klaar pleisterwerk zijn twee termen, die nogal eens door elkaar heen gebruikt worden. Er is echter wel degelijk verschil in deze twee afwerkingen.

Behang klaar pleisterwerk

De wand of het plafond is na afloop geschikt om te behangen of sierpleister op aan te brengen.

Behang klaar wil zeggen, dat de wand klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren. Ook is dit de gradatie, die gehaald wordt, om een sierpleister op de wand aan te kunnen brengen. Een wand die behang klaar is gemaakt, is onvoldoende vlak om te kunnen sausen.

Glad pleisterwerk (saus klaar)

De wand of het plafond is na afloop geschikt om te sausen / schilderen.

Glad pleisterwerk is naast Sierpleister de meest toegepaste afwerkingsmethode.
Waar sierpleister feitelijk al klaar is, zal glad pleisterwerk altijd nog een keer gesausd moeten worden. Glad pleisterwerk heeft in de huidige trend een chique uitstraling en kan in zowel moderne als klassieke interieurs zijn weg vinden.
Glad pleisterwerk is ook goed te combineren met bijvoorbeeld lijstwerk.

Het sausen van glad pleisterwerk is nog een hele arbeidsintensieve klus. Het glad pleisterwerk, moet namelijk eerst voorzien worden van een voorstrijk, dit is voor een gelijkmatige zuiging, waarna ze nog minimaal 2x gesausd moeten worden.

Raapwerk wanden

Rapen is het glad en strak maken van ruwe wanden en plafonds.
Een raap laag is vaak enkele centimeters dik !
Het rapen kan met gips, maar ook met kalkspecie (zand + cement) gedaan worden.
Vooral natte ruimtes worden afgesmeerd met kalkspecie. Het nadeel is, dat dit alleen op stenen of afgehakte ruwe ondergronden mogelijk is.
Vandaar dat er tegenwoordig bijna altijd met gips wordt gewerkt in de nieuwbouw.
Voor natte ruimten, moet de gipsen ondergronden, dan ook een speciale behandeling krijgen, voordat er bv getegeld kan gaan worden.

Spachtelputz wanden 

Spachtelputz of spachtelpleister is een sierpleister met een regelmatige korrelige structuur op basis van een kunsthars gebonden product. Er zijn verschillende korrelgrootte verkrijgbaar.

Spachtelputz is in ieder gewenste kleur leverbaar.

Structuurverf wanden (kwartscoat)

Structuurverf is een latex verf, waaraan een zand korrel is toegevoegd. Deze zandkorrel zorgt voor de structuur achtige textuur van de verf. Een groot voordeel is het wegwerken van eventuele oneffenheden met structuurverf, omdat er een vrij dikke laag verf op wordt gesmeerd.. Structuurverven kunnen op meerdere manieren worden aangebracht, de meest gangbare manieren zijn de verfroller en de kwast.

Bij een mogelijke opdracht !

Neem ik eerst contact met u op, om de werkzaamheden te komen beoordelen en het geheel in te meten.

Ook luisteren wij goed, welke wensen u specifiek aan de opdracht heeft, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Als we alles doorgesproken hebben, maken wij een op maat gemaakte offerte, die u netjes op een later tijdstip in een persoonlijk gesprek nogmaals uitgelegd krijgt.
Vooraf aan de werkzaamheden, wordt er zorg besteed aan de werkomgeving door spullen af te dekken, aan de kant de zetten of te verwijderen als deze bevestigd zijn.